HUNAJAMARJATILA YLÖJÄRVELLÄ

Mikä on hunajamarja?
Hunajamarja on herkullinen, tummansininen ja pitkänomainen marja, jonka maku vaihtelee lajikkeen mukaan. Se voi olla pehmeän makea, muistuttaa mustikkaa tai yllättää raikkaalla, viinimarjamaisella hapokkuudellaan. Hunajamarjan toinen nimi on haskap.
Hunajamarjat ovat monikäyttöisiä ja sopivat mainiosti esimerkiksi piirakoihin, hilloihin, mehuihin tai nautittavaksi sellaisenaan. Ne kestävät hyvin pakastamista, joten marjoista voi nauttia ympäri vuoden.
Ravinteikasta hunajamarjaa kutsutaan usein myös supermarjaksi sen terveysvaikutusten ansiosta. Hunajamarjaa on tutkittu laajasti etenkin Kanadassa, Japanissa ja Euroopassa, ja se on erityisen suosittu Kanadan ja Yhdysvaltojen pohjoisosissa.
Ohessa listattuna muutamia tutkittuja hunajamarjan terveyshyötyjä:

Antioksidantit
Hunajamarjat sisältävät runsaasti antioksidantteja (moninkertaisesti mustikkaan verrattuna). Antioksidantit auttavat mm. vähentämään oksidatiivista stressiä, joka liittyy kroonisiin sairauksiin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin, syöpään ja neurodegeneratiivisiin sairauksiin.
Ruuansulatus ja suoliston terveys
Hunajamarjoissa on runsaasti kuitua, joka edistää terveellistä ruuansulatusta ja auttaa ehkäisemään ummetusta. Kuitu tukee myös terveellistä suolistomikrobistoa, mikä parantaa yleistä suoliston terveyttä ja hyvinvointia.
Verensokerin säätely
Joidenkin tutkimusten mukaan hunajamarjojen kulutus voi auttaa parantamaan insuliiniherkkyyttä ja säätelemään verensokeritasoja, mikä on hyödyllistä diabeetikolle ja insuliiniresistenssistä kärsiville.
C-vitamiini
Hunajamarjat sisältävät runsaasti C-vitamiinia, joka on välttämätön immuunijärjestelmän normaalille toiminnalle. C-vitamiini auttaa suojaamaan elimistöä mm. infektioilta.