Hunajamarjan käyttö
- riinavuorela
- Jul 11
- 1 min read
Hunajamarja on ravinteikas ja monikäyttöinen marja. Sitä käytetään monin tavoin sekä tuoreena että jalostettuna.
Kuinka hunajamarjoja voi muun muassa käyttää?
Napsi suuhun tuoreena
Hunajamarjaa voi syödä sellaisenaan, kuten mustikkaa. Maku on makeanhapokas, hieman karviaista ja mustikkaa muistuttava. Tuoreet marjat sopivat erinomaisesti aamiaisen lisukkeeksi, esimerkiksi jogurtin, puuron tai myslin joukkoon. Ne sopivat myös hyvin smoothieiden ja jälkiruokien raaka-aineeksi.
Käytä leivonnassa
Hunajamarjat sopivat moniin samoihin leivonnaisiin kuin mustikat. Niitä voi käyttää muun muassa:
Piirakoissa
Muffineissa
Kakuissa
Torttujen täytteenä
Marjat säilyttävät pastatteassa hyvin värinsä ja makunsa, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon erilaisiin jälkiruokiin ja makeisiin leivonnaisiin.
Säilöntä ja jalostus
Hunajamarja soveltuu hyvin erilaisiin säilöntätapoihin. Marjasta voi valmistaa hilloa, mehua, hyytelöä tai marmeladia, joka sopii hyvin esimerkiksi juustotarjottimelle tai paahtoleivälle. Myös siirappia on haskapista tehty.
Hunajamarja juomien valmistuksessa
Hunajamarjaa käytetään monipuolisesti myös juomien valmistuksessa. Siitä voi valmistaa:
Smoothieta
Mehua
Likööriä
Marjaviiniä
Marjan kaunis väri ja vahva maku tekevät siitä suositun ainesosan kotitekoisissa juomissa.